D/A konverterek, DAC építés, hangkártyák, órajel generátorok, számítógépes zenelejátszás.
László
Adminisztrátor
Avatar
Hozzászólások: 241
Csatlakozott: 2019.02.12. 20:33

Ultra-alacsony Fáziszajú Órajel-generátorok

Hozzászólás Szerző: László »

Minőségi zenelejátszáshoz elengedhetetlenek az ultra-alacsony fáziszajú órajel-generátorok alkalmazása a digitális technikán belül. Egyszerűen minden jobb lesz vele a zene világán belül. Jobb felbontás, precízebb térleképzés. Általánosan 24.576 Mhz-es 3.3V-os órajel-generátort alkalmazunk, de ez persze lehet 22.5792 Mhz is, vagy ezeknek a kétszerese. Ezek az általam ajánlott órajel-generátorok D/A konverterek környékén vannak, többivel nem foglalkozok. Építtetni nem fogok, kifejezetten drágák lennének így, ráadásul sok helyet foglalnának.

Nézzünk inkább kész gyári megoldásokat, amik kinézetre hasonlóak, mint egy átlagos órajel-generátorok, csak azoktól sokkal jobbak:
- CRYSTEK CCHD-957
- NDK NZ2520SDA
Megveszed, teszel elé egy ADM7150 3.3V-os ultra alacsony zajú feszültségszabályzót, és ezzel gyakorlatilag röhögve meg is oldottad ezt a bonyolult témakört. Persze lehet még variálni a tápegységgel, és a clock elhelyezésével is, ahogy neked tetszik, de én ezzel ezt a témakört le is zártam. Ha mindig lesznek hasonlóak, az már jó.
Kép
CRYSTEK CCHD-957 adatlapja
Kép
NDK NZ2520SDA adatlapja
Válasz küldése