Médialejátszók
Hosszas tesztelés után megjelent Foobar2000 zenelejátszó szoftver 2.0 verziója, amelynek immár elérhető 64 bites változata a modernebb rendszerekhez. Véleményem szerint sokat fejlődött. Frissítve lett hozzá az ASIO-t támogató komponens is. És itt nem állnak meg, már 2.1-es változatot építik és tesztelik. Foobar2000 zenelejátszó szoftvernek két nagy előnye van: Egyszerű és ingyenes. Ráadásul a megfelelő beállításokkal elég jó zeneminőséget produkál. Összességében jobbat, mint most bármi más. Körülbelül úgy kell elképzelni karakterügyileg, mintha CD/szalagos lejátszót cserélne az ember másik típusra.

Re: Médialejátszók
Miután sikerült megtalálni azt a beállítást, hogy a zenéket a memóriából játssza le a Foobar2000 v2.0 is, mindenhogy jobb lett a hangminősége, nem csak összességében. Ezenfelül megadtam neki is a real-time szál prioritást. Tehát nem túlzás kijelenteni, hogy Foobar2000 v2.0 lett az egyik legjobb zenelejátszó, megelőzve a Jrivert.
Re: Médialejátszók
Továbbra is meggyőző teljesítményt nyújt a Foobar2000 v2.0 x64 bites verziója optimalizált Windows 10 rendszeren. MMCSS beállítások szerintem alapértelmezetten a legjobbak. Minden máshoz hozzá kellett nyúlni. És ugye mivel jobban szólnak vele a zenék, és meglepően jól, mi javult még?
Szóval tényleg csak dicsérni tudom a fejlesztőjét, és a közreműködőket, akik tesztelték vagy éppen dekódert készítettek hozzá. Több évtizedes tapasztalat meghozta a gyümölcsét minden téren. Egyedül a track váltással van némi probléma, lassan működik, a program nem tölti be előre a következő fájlt a memóriába, csak a váltáskor. Beállítások megváltoztatásával ezen lehet javítani, csak akkor optimalizált SoC minősége veszik oda, tehát ez így marad.
► Show Spoiler