Ellenállások, kondenzátorok, tranzisztorok, integrált áramkörök, tekercsek.
László
Adminisztrátor
Avatar
Hozzászólások: 241
Csatlakozott: 2019.02.12. 20:33

Interconnect kábelek

Hozzászólás Szerző: László »

Aki foglalkozott már minőségi audiotechnikával, rájött, hogy az eszközöket összekötő analóg kábeleknek nagyon is számít a minősége. Ezek lehetnek RCA kábelek, XLR csatlakozós kábelek, hangfalkábelek, vagy belső kábelezés is akár. Nézzünk néhány elérhető alternatívát...

Gotham GAC 3 mikrofonkábel:
A legegyszerűbb interconnect kábeltől jobb... általános rendszerbe ideiglenesen megfelel... Sok pénzt nem ér.

Evergreen kábel: Audio célra készített, ami hangban is megmutatkozott. Sajnos nagyon színezett. Elektronikus zenék közül valamelyiken jól jött ez a tulajdonsága, de általános célra nem tudom javasolni.

Habia kábel: Ez egy ezüstözött réz, ráadásul a hangja nem is igen tetszik. Ettől függetlenül a tere, és a részletessége egész jó.

Klotz SQ-450: Ár/minőség teszt győztese. Hangfalkábelnek, összekötőnek kiváló. Hálózati tápkábelnek nem vált be, de lehet, hogy azért, mert többet kellett volna összekötni, mint ahogy az a hangsugárzó kábel esetében megtörtént.

Hangja az eddigi legjobb. Minden pár ezer forintos kábeltől jobb hangja van, nagy távolságokat is át lehet hidalni vele.
Kép
A Klotz SQ-450 típusú kábeleket szinte mindenhova feltudtam használni. RCA kábelként, hangszórókábelként, XLR kábelként, sőt, több belső kábelezést is az SQ450 típussal oldottam meg. Nem biztos, hogy szubjektíven minden rendszerhez passzolni fog, de aki épít, tudja úgy hangolni a saját rendszerét, hogy hosszútávon megfelelő legyen. Viszont egyre drágább, 6 év alatt közel 600 Ft-al emelkedett az ára méterenként, ez sajnos elég sok.
Válasz küldése